НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





12 Декември 2019 г Послание на пастора

Знаете ли, че сте храм?

Дали, новородените вярващи знаят, че са храм на Светия Дух? Да! Всеки, който е кръстен от вода и Дух, е Божий! Много често ние, като християни слагаме фокус само върху определени неща, които ние смятаме за важни, но трябва да признаем пред себе си, че цялото Божие слово е вдъхновение за нас. Само и единствено тогава, ще живеем в хармония и добро здраве тук на тази земя. Ние сме Божие творение, и като такива, сме изкупени от суетния си живот от греха и смъртта, чрез кръвта на Господ Исус Христос, проляна на кръста за нашите грехове, но само тогава, когато, сме искрено покаяни вярващи, ходещи в пътя Христов. Ние сме създадени и живеем тук на тази земя в дух, душа и тяло. Ето защо апостол Павел казва; 1 Солунци 5:23. „А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос.”

Може да се съгласите с мен, че повече от 80 % днес се говори в църквата за душата и духът на вярващия, но малко време се отделя да се говори за тялото, и да се насърчава вярващия да живее здравословен начин на живот. Както духът ни, така и душата ни, имат нужда от ежедневни действия, (тренировка), грижа, за да бъдат здрави. По същия начин и тялото в, което сме затворени до деня на възкресението, има нужда от същото.

Исус говореше на юдеите за възкресението на Неговото тяло, по сходен начин. Той каза, че тялото Му е храм, който ще бъде разрушен и за три дни издигнат отново. Те бяха уплашени до смърт, като явно си помислиха, че Той ще предизвика атентат, събаряйки, храма в Ерусалим.  

Йоан 2:18-21 „По повод на това, юдеите проговаряйки, Му рекоха: Какво знамение ще ни покажеш, тъй като правиш това? В отговор Исус им рече: Разрушете тоя храм и за три дни ще го издигна. Затова юдеите рекоха: За четиридесет и шест години е бил граден тоя храм, та Ти за три дни ли ще го издигнеш? Но Той говореше за храма на тялото Си.”

Както споменах по - горе, апостол Павел, говореше да нямаме порок, както духовно, душевно така и физически. Ние трябва да като вярващи да имаме баланс в живота си, за да бъдем здрави. Бихте ли вярвали на Бог и да се молите за някой да има супер здрави бели дробове, а той да пуши и да не иска да се откаже от порока на цигари, и други зависимости. Не, вие ще кажете; човече трябва да се справиш с тоя проблем …! Ако прекалявате с алкохола и това съсипва черният ви дроб, дали Божествено изцерение, ще работи за вас всеки ден, само защото вие на можете без чашката с алкохола? Ако вие ядете и слагате в тялото си каквото ви падне и то без умерено количество, без да спортувате и без да се движите достатъчно да изгаряте необходимите калории, вярвате ли, че тялото ви ще издържи дълго време така без да се развали? Чуйте това слово;  

1 Коринтяни 3:16-17 „Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас? Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие.”

Не знаете ли, че сте храм? Ако не знаете, вече знаете. Да, вие сте храм на Светия Дух! Каква привилегия е това за нас. Сам, Бог живее в нас, чрез Духът си! Уау! Развалянето на храма започва разбира се от вътре на вън, и то е свързано с това, как се чувства душата ви, и какъв дух има във вас. Но, колкото е важно, как влияе духовната ви сила на тялото, не по – малко, е важно как влияе здравото тяло на духът и душата ви. Може би сте чували и израза; „Здраво тяло, здрав дух”, и това е наистина важно. Ако вашият храм (тяло) е здраво, то колко по - добре и комфортно, ще живеете в този временен дом. Исус правеше благодеяния, как? Като изцеляваше болните от всяка болест. Защо? За да живеят щастливи и свободни, Амин! Защото в Божието царство живеят щастливо, без болести. Представете си само, че Бог казва на някой ангел: „Иди и кажи на Мария, че ще зачне от Светия Дух! А ангела казва; Не мога Боже, боли ме силно стомаха, прати някой друг.” Ъъъъъ. Болести в Бог и при Бог няма, а Той иска ние да бъдем здрави, иска да ни изцери. Бори се за твоето изцерение, преследвай го, извикай го в молитва, търси го с духът си, очаквай го с душата си, не спирай да променяш начина си на живот, докато не оздравееш напълно.

Спасен, изцерен, освободен! Това е, което хората искат от Бог! Спасена душа, изцерение в дух, душа и тяло и свободен от демонични сили.

До колкото зависи от нас, ние трябва да се стараем да живеем здравословен начин на живот. Там където нещата не зависят от нас, там Бог ще помага. Филипяни 4:13. „За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепява.”

Да, трябва на първо място да сме здрави духовно, душевно, но и физически!

Помислете как ще изживеете следващите 50 години, и Бог ще ви даде разум да подредите живота си, в дух, душа и тяло.

Благодат и мир на всички!