НАЧАЛО
ЗA НАС
МАНДАТ
КАКВО ВЯРВАМЕ
INTERNET CHURCH
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
СЪБИТИЯ
ВИДЕНИЕ
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
УЕБ РАДИО
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ГЛАЕДАЙТЕ ЗАПИСИ ОТ СЛУЖБИТЕ
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
ВИДЕО КАНАЛ
АУДИО ПРОПОВЕДИ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ

16 Май 2019 г Послание на пастора

Искаш да просперираш, но не знаеш как?

Какво значи просперитет? Това е разцвет, цъфтеж, процъфтяване, прогрес, преуспяване, подем, развитие, развой, благосъстояние, благоденствие, , напредване, благополучие.

Библейския начин за просперитет е много по различен като модел в сравнение с начина по който просперира този свят.

Днес много хора, а за жалост често се среща това и в мислите на служители, които си мислят, че да просперираш, това, означава да бъдеш заможен, да показваш класа, да имаш семейство, да имаш добра кола, да имаш последователи или много приятели, да имаш всичко в изобилие и за жалост забелязвам днес със голяма мъка в сърцето си, че това и преследват като цели.  Да имаш, да имаш, да имаш …..! Ако до това се свежда всичко, YAY! Не е ли това, което днес търси света? Защо ти трябва църква за да просперираш тогава?

Когато Бог говори за просперитет, Той наистина има в предвид всичко, което не е от този свят. Искате ли да ви кажа защо?

Погледнете на Исус! Винаги гледайте на Исус! Погледнете живота на Исус! Четете и си отговорете на въпроса; Дали Исус беше просперираща личност? О, даааа! Той е живота, така ни казва словото. В какво се състои живота? Да познаваме Него! Да живеем с Него! Да имаме Божието царство вътре в нас. Това значи, животът ви да е задоволен в Него! Тогава нищо, не може да ви повреди. Нищо няма да ви събори, нищо няма да ви дразни, нищо няма да ви измъчва, нищо няма да ви препуска, нищо няма да ви боли. Ще станете мъртви за света и живи за Бога.

„Така и вие считайте себе си за мъртви към греха, а живи към Бога в Христа Исуса.” Римляни 6:11

Исус казва: „Лисиците си имат леговища, и небесните птици гнезда; а Човешкият Син няма где глава да подслони. Матей 8:20, Това прави ли Исус, да не е просперираш?

Той се движи пеш или на …. "Речете на Сионовата дъщеря: Ето, твоят Цар иде при тебе, Кротък и възседнал на осел И на осле, рожба на ослица". Матей 21:5

Царете обикновено се предвижват на кон и то бял, различен от този на другите, за да се знае, че това е ЦАРЯ! Исус не търси земна слава, защото това е дух на гордост, но не и просперитет.

Йоан пише; От Презвитера до любезния Гаий, когото любя; Възлюбений, молитствувам да благоуспяваш и да си здрав във всичко, както благоуспява душата ти. 3 Йоан 1:1-2

Здравето на душата е истински просперитет! Мирът в сърцето е истински просперитет! Радостта от спасението е истински просперитет! Правдата на Исус в живота ти е истински просперитет! Любовта на Бог да присъства в живота ти това със сигурност е истински просперитет!

Просперирайте в Исус във всичко и бъдете щастливи.

Целите, които преследвате нека бъдат различни от всичко това, което предлага света. Защо?

и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века. 1 Йоан 2:17

Желая ви го от сърце, църква а и на всички служители Божии!

Пастор Васил Петров

16 Май 2019 г.