НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 17 Октомври, 2016

ЗАСТАНЕТЕ С БОГ

А Бог е силен да преумножи на вас всякакво благо, така щото, като имате всякога и във всичко това, което е достатъчно във всяко отношение, да изобилвате във всяко добро дело;
2 Коринтяни 9:8

 

Когато майка Тереза (1910-1997) заминавала за Индия, за да започне мисията си и било казано, че няма да се справи, защото нямала пари, нито кой да и помага, тя отвърнала, че има тези три стотинки и Бог и това е всичко, от което се нуждаела.

Всеки от нас знае, каква невероятна работа е свършила като е помагала на бедните в Индия. Нейното желание да стои само с Бог, с цялото си доверие в Него, позволило на Бог да работи чрез нея по забележителен начин. Тя била уникална личност, която знаела, как да работи с хора, но която е вярвала, че с хора или без хора тя ще извърши всичко, което Бог поиска от нея.

Това е вид нагласа, която искам да поддържаме. Имаме нужда от хора, но знаем, че Бог е Този, Който работи чрез хората, за да ни помага. Търсим Бог да снабди нуждите ни, а не хората. Ако Той реши да смени този, чрез когото работи, това няма да ни притесни. Нашата увереност трябва да бъде в Него повече, отколкото е във всичко или всеки друг човек.

Молитва: Господи, не съм майка Тереза, но искам да се науча да стоя с Теб. Разчитам на Теб да посрещнеш всяка моя нужда. Амин.

Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров
www.vasilpetrov.org