НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА 14/02/ 2022

Обич към живота!
Думата "ОБИЧ" покрива много аспекти на нашия живот. Хората днес, обичат да говорят и празнуват любовтта си, по един или друг начин, и няма лошо в това, стига, обаче това да не се окаже по някакъв начин, практически назовано с определението "лицемерие". Дали, се замисляме, върху това, че любовта не се състои само в това да показваш обич към твоята половинка, ако всички имат такава, роднини или пък близки приятели. Може би има обич, която е по - голяма от тази и е израз, отпечатък, огледало на нашият духовен растеж и живот. Обич към живота! Така ще я нарека днес! Това е за което се сещам когато, чуя хора да говорят за обич. До колко ти обичаш ЖИВОТА? Това е върпоса на 21 век! Дали, хората които обичаш, обичат живота и живеят за да видят добри дни! Поне така е описано в 1 Петър 3 глава. Има инструкции за планирана обич към живота, и начин как да я постигнеш съвсем рационално. Нека да четем!
1 Петър 3:10 Защото, "Който желае да обича живота И да види добри дни, Нека пази езика си от зло И устните си от лъжливо говорене; Нека се отклонява от зло, и да върши добро; Нека търси мир и да се стреми към него.
Човек, който желае да обича трябва да пази езика си, от зло, лъжа, да търси мир и стремежът му да е да го създава. Реални изисквания, за желан успех!
Ако сте заобиклоени от такива хора, вече имате богатство!
Но, всичко не свършва тук, защото истинското богатство, което може да направи животът ти наистина пълноценен не е в света, а извън него" Евангелист Йоан казва така; "Който не люби, не е познал Бога; защото Бог е любов." 1 Йоан 4:8
Ооооо, Бог е любов! От къде идва истинската любов? О, да прави сте, би трябвало да идва от личното ви взаимоотношение с Бог!
Лично Бог, е направил от своя страна първата крачка към този свят и тя е наистина доказана! - Да видим!
1 Йоан 4:9. В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него.
Наистина можем да разберем, чрез писанията, в какво се състои любовта.
1 Йоан 4:10. В това се състои любовта, не че ние сме възлюбили Бога, но че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни.
Няма по - голяма любов от тази на Бог към нас, затова не само вчера, не само днес, но и утре аз ще празнувам в сърцето си Неговата любов, с която Той ме възлюби, а тази любов, която Той е дал в сърцето ми, чрез обещания Свети Дух, ще дарявам на всички около мен.
"Затова нека празнуваме, не със стар квас, нито с квас от злоба и нечестие, а с безквасни хлябове от искреност и истина." 1 Коринтяни 5:8
Бог е любов!