НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 07 Януари 2019

Галатяни 4:7;11, „Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа. Но тогава, когато не познавахте Бога, вие робувахте на ония, които по естество не са богове; а сега, когато познахте Бога, или по-добре, като станахте познати от Бога, как се връщате надире към слабите и сиромашки първоначални учения, на които изново желаете да робувате? Вие пазите дните, месеците, времената и годините. Боя се за вас, да не би напусто да съм се трудил помежду ви.”

 Апостол Павел говори на църквата да не стои в позицията на роб, защото това вече не е присъщо на нея. Всички, които са в Христа са вече свободни. Всички, които са познали пътя на правдата вече не ходят в заблуда и не съгрешават. Ако вече си Божий син или дъщеря трябва да се обхождаш и държиш като такъв, които има наследство на небесата, а не да продължаваш да вършиш и стоиш в това, което прави този свят. Както се казва на може и тако и вако. Не можеш да бъдеш наследник на Христа, а все още да се занимаваш, служиш и робуваш на фалшиви богове. Не можеш да казваш, че познаваш Бог, а все още се занимаваш със сиромашки, което значи бедни празнословски поучения, които те правят роб. Хората днес си създават празници като почитат дни, месеци, години и им отдават специално внимание. Това не би трябвало да влияе на моя и твоя живот, защото нашият истински празник е вечен и той е в нашето ново духовно сърце. Амин!

Апостолът казва на църквата; „Да не би напразно да съм се трудил между вас.” Защо? Поучението на апостолите беше с дързост и постоянство и то за какво? Да научат всички на покорство пред Господа. Да издигнат Него в сърцето си и да празнуват, не със стар квас, нито с квас от злоба и нечестие, а с безквасни хлябове от искреност и истина. 1 Коринтяни 5:8 Нека всеки ден за нас е благословен пред Господа, защото дните и времената са на Господа. Нека да Му благодарим за всяко утро и за всеки залез. Нека се наслаждаваме в Него на всеки изминат миг и на деня, в който Той ни благославя.

Благославяйте Господа на силите и не забравяйте ни едно от великите Му дела. Амин!

С много обич пастор Васил Петров