НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Послание от пастора, 12 Септември 2018 г.

Vasil Petrov Mininstries

 „Никаква гнила дума да не излиза от устата ви, но онова, което е добро, за назидание според нуждата, за да принесе благодат на тия, които слушат; и не оскърбявайте Светия Божий Дух, в когото сте запечатани за деня на изкуплението, всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба, да се махне от вас; а бивайте един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас.“

Ефесяни 4:29-32

Гнила дума, значи (развален, разяден, прояден). Това значи, не казвайте нищо, което ще доведе до разваляне или съсипване на взаимоотношения, но заменете думите, жестовете си, изказванията си с хора с нещо, което ще доведе до добро за тяхното издигане. Нов превод казва така: „Никаква гнила дума да не излиза от устните ви, а само онова, от което хората се нуждаят, което е добро за духовното им изграждане, така че да помага на онези, които ви слушат.“

Важно е когато говориш като новороден християнин, да имаш в предвид, че Святия Дух се наскърбява, когато ти наскърбяваш хора с говоренето си. Това казва този стих. Гнилите думи идват от сърцето на човек, и се налага да молим Бог да изкорени корени в нас на - всякакво огорчение, ярост, гняв, вик и хула, заедно с всяка злоба.

Апосто Павел съветва Тимотей казвайки; „В това като съветваш братята, ще бъдеш добър служител Исус Христов, хранен с думите на вярата и доброто учение, което си следвал до сега.“ 1 Тимотей 4:6.

Разбираме това, че думите в духовния свят са също храна за душата, а не само разменяне на реплики. Как храниш твоето дете? Помисли дали буташ в устата на новородено дете пилешка кълка или риба с костите и. Не никой и никога не би наранил така детето си което много обича. Това има в предвид и апостола, когато казва, че нашите думи не бива да бъдат такива които нараняват, понеже ние обичаме хората и ценим техния живот. Искаме да донесем в живота на всеки един човек благодат, когато ни слуша и да знаем, че Святия Дух също няма да бъде огорчен, от начина по който ние комуникираме с хората. Амин!

Благословен ден на всички!

Пастор Васил Петров