НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Послание на пастора 27 Юни 2018 г.


Йоан 3:1. „Между фарисеите имаше един човек на име Никодим, юдейски началник.”

Дали сте се спирали някога на този абзац от евангелието на Иоан? Можете сега да го прочетете още няколко пъти и да кажете какво точно ви направи най - огромно впечатление. Ако Бог ви е дал да видите нещо вълнуващо това е то, защото днес обърнахте по - специално внимание само не един единствен стих. Искам да ви кажа, че Божието слово тук е Дух и то Свят. То не е прочитна книга, която ще сложите на рафта веднага щом като я прочетете веднъж и край. Ако един стих може да говори толкова много тогава наистина няма да ви стигне цял един живот, за да се наситите на богатството на Божието слово. Словото е дух и истина, а това означава, сам Исус Христос. Ако вие приемате ежедневно Словото, като ваша духовна храна вие ще бъдете винаги духовно  здрави, душевно заситени и не на последно място физически силни.

Какво видях днес аз в този стих?

Знаете ли, че когато чуя за фарисей, това ама хич не ми харесва. Това са тази група от обществото, която непрестанно изпитваха, преследваха, дразнеха и хулеха Исус Христос. Тогава категорично те не са мои приятели и никога няма да бъдат. Това са пълни лицемери, с които не искам аз лично никога да имам нищо общо. Така ли стои въпроса със вас? Исус винаги конфронтираше този нечист, лицемерен дух и винаги беше неудобен за тях, ама никак. Исус не беше от тяхната партия. Ако днес ти си от различна партия или просто безпартиен дразниш всички други, който вече са събрани в някаква общност, нали? Тяхната борба да спечелят твоя глас на своя страна си остава главната им цел, задача.

Сега обаче е времето на Исус. Те трябва да го привлекат на своя страна или да му се противопоставят. Исус обаче каза, че Неговото царство не е от този свят; 

Йоан 18:36. „Исус отговори: Моето царство не е от този свят; ако беше царството Ми от този свят, служителите Ми щяха да се борят да не бъда предаден на юдеите. А сега царството Ми не е оттук.”

Апостол Павел казва същото по своя си начин, а то е, че неговата борба и тази на църквата не е срещу кръв и плът; 

Ефесяни 6:12. „Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.”

Но, тук в този стих срещаме нещо наистина необичайно! Един мъж от фарисеите, и то не кой да е, а един от техните началници, сам отиде при Исус да търси отговори за своите въпроси. Исус го прие през нощта и Му говори за Божието царство и за Святия Дух. След това същият този мъж ,повярва и беше спасен. За него се твърди още, че той защити Исус по време на един скандал, който се случи между народа и фарисеите.

Йоан 7:46-53 „Служителите отговориха: Никога човек не е говорил така [както Тоя Човек]. А фарисеите им отговориха: И вие ли сте заблудени? Повярвал ли е в Него някой от първенците или от фарисеите? Но това простолюдие, което не знае закона проклето е. Никодим, който беше един от тях, (същият, който бе ходил при Него нощем по-рано), им казва: Нашият закон осъжда ли човека, ако първо не го изслуша и не разбере що върши? Те в отговор му рекоха: Да не си и ти от Галилея? Изследвай и виж, че от Галилея пророк не се издига. И всеки отиде у дома си.”

Същият ще го забележите да присъства и по–късно на мястото на разпятие след, като Исус беше свален от кръста.

  Йоан 19:38-40 „След това Иосиф от Ариматея, който беше Исусов ученик, но таен, поради страха от юдеите, помоли Пилата да му позволи да вземе Исусовото тяло; и Пилат позволи. Той, прочее, дойде, та вдигна тялото Му. Дойде и Никодим, който бе дохождал изпърво при Него нощем, и донесе около сто литри смес от смирна и алой. И тъй, взеха Исусовото тяло и Го обвиха в плащаница с ароматите, според юдейския обичай на погребване.”

Не е ли вълнуващо това, че от всяко място можеш да очакваш изненади. Хората, които понякога отхвърляш като възможност да им благовестиш евангелието сами те намират, за да те питата за спасението на тяхната безсмъртна душа. Други, които притискаш от години и непрестанно им говориш за Христос се правят, че не те чуват. Всичко е в Божията ръка и идва при Бог на определеното за това време. Така, че не се хаби в излишни терзания и безбройни мъки да спасяваш света, но по-скоро се моли, Бог да доведе при тебе тия, които се спасяват, а ти бъди готов да свидетелстваш словото на всички, които Бог приведе до тебе. Успех!

С пожелание за хубав ден пастор Васил Петров