НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





7 Март 2018 г. послание на пастора

Vasil Petrov Ministries

7 Март 2018 г.

Откровение 12:10. „И чух силен глас на небесата, който казваше: Сега дойде спасението, силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия Христос; защото се свали клеветникът на нашите братя, който ги клевети денем и нощем пред нашия Бог.”

„Паднал ангел” е определението, което трябва да знаем за това, кой всъщност е дяволът или сатана. Познавате ли добре противника, клеветника, който ден и нощ не спира да търси начин да ви погуби? Знаете ли, кой е той, и какви намерения и трикове използва от векове, за да унищожи човешкият род? Сам Исус каза в „Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.” Матей 10:28.

 След думите на Исус да казваш, „няма страшно” граничи с глупостта. Има два типа хора според мен; Едните са прекалено уплашени от дявола и не смеят да говорят за него да научат повече от Библията за делата му да не би да им се случи нещо страшно. Те са семпли в мислите си и това, което можеш да чуеш от тях е; „ По добре да мълчим, да не ни чуе дявола”. Срещали ли сте хора с такова мислене? Те са вече победени от него. Носят в себе си дух на страх. Другият тип хора, са прекалено уверените в себе си, достигащи нивото на арогантност, само за да покажат своя авторитет над него. Те си мислят, че познават толкова добре делата му и само с няколко добре заучени фрази цитирайки писанията ще държат сатана далеч от техния живот. Видях такива хора през живота си, и краят им не беше никак успешен. Трябва нещо повече от това да си страхлив религиозен фанатик или самоуверен, излъган, непредпазлив в борбата си срещу врага. Не напразно библията нарича сатана старовременната змия; „Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, „ Откровение 20:2

Защо дявол и сатана? Това са само част от имената, с които е оприличена неговата дейност. Дявол означава „клеветник” описано добре в Откровение на Йоана. Сатана стана владетеля на този свят, който работи отделно от Бог, и принца на въздушната власт (Йоан 12:31; 2 Коринтяни 4:4; Ефесяни 2:2). Той е обвинител (Откровение 12:10), изкусител (Матей 4:3; 1 Солунци 3:5) и измамник (Битие 3; 2 Коринтяни 4:4; Откровение 20:3). Самото му име означава противник или „ един, който се противопоставя” Някой хора се страхуват от него поради това да не им се яви на яве и да им създава проблеми. Ето защо в незнанието си те отхвърлят всяка възможност да научат повече за това кое е той и какъв е бил. Запомнете, че нашето оръжие е мечът на Духа, който е Божието слово. В Божието слово, не някъде другаде Бог, ни казва за това; кой всъщност е сатана. Исус учеше учениците си на това. Те от своя страна предаваха, това чрез посланията си към църквата. Знанието ще ни направи будни и трезви в борбата срещу злото и тъмнината. От писанията ние разбираме, че начина, по който, дявола ще атакува живота ни няма да е от вън „на яве”, а от вътре на вън. Това е основателна причина да вземем библейските примери и да се научим кой е той, каква власт има, как да се пазим от него, как да му се противопоставим и как да го победим. Това ми се вижда разумно и ще ви кажа, че колкото повече научих за врага толкова по-лесно ми е да се противопоставя на неговите дела. Най–малкото, когато някой невярващ ви попита кой е всъщност сатана вие ще трябва да му отговорите с добере издържани библейски примери. Кой е Сатана? Казано по простичко, Библията определя Сатана като ангелско същество, което падна от позицията си в небето поради греха, и сега е противопоставен на Бог, правейки всичко по силите си да осуети Божиите цели за човечеството. Въпреки, че беше изхвърлен от небето, той все още се опитва да издигне трона си над Бог. Той имитира всичко, което Бог прави, надявайки се да получи поклонението на света и да подстрекава противопоставяне на Божието царство. Сатана е основният източник на всеки лъжлив култ и световна религия. Сатана ще направи каквото и да е и всичко, на което е способен, за да се противопоставя на Бог и на онези, които следват Бог. Обаче, съдбата на Сатана е решена окончателно – вечност в огненото езеро (Откровение 20:10).

Бог да ви благослови изобилно в познаването на Неговото слово.

С много обич пастор Васил Петров