НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





21 Февруари 2018 послание на пастора

Vasil Petrov Ministries

21Февруари 2018 г.

Лука 5:4-6 И като престана да говори рече на Симона: Оттегли ладията към дълбокото и хвърлете мрежите за ловитба. А Симон в отговор рече: Учителю, цяла нощ се трудихме, и нищо не уловихме; но по Твоята дума ще хвърля мрежите. И като сториха това, уловиха твърде много риба, така, щото се прокъсваха мрежите им.

Умори ли се от това да се трудиш ден и нощ, а резултати никакви? Спокойно, това не се случва само на теб. Умората става от правене едно и също нещо, цял ден и цяла нощ, а понякога цял живот. Това измаря, както психиката така и физиката на човек. Депресията е често срещано проявление в човешката природа от нямане резултати, въпреки усърдието и непрестанното наше действие. Ставало е и преди само, че този път нещо различно се случи, защото вече в ладията не стоеше само Петър и компания, но и животът, сам Господ Исус Христос. Исус му каза да закара ладията на дълбоко. Защо на дълбоко? Разбира се, че на дълбоко, къде се е чуло и видяло риба да скача сама в тигана. По плиткото няма да имаш никога добър улов и ти, да знаеш. Трябва да отидеш на дълбоко в познаването на това кой е Бог Отец, Исус Христос и Святия Дух, ако искаш по - големи и трайни резултати. Какво направи Симон Петър? Това, което правят всички днес. Започна да се оправдава за скучния провален, изморителен улов и прецаканата нощ. Цяла нощ се трудихме, цял живот се трудихме и нищоооо! Това са думи на изморени, отчаяни хора, вече апатично настроени относно всяко нещо, което предстои без надежда и вяра, в действието на Святия Дух и жертвата на Исус Христос. Петър обаче направи един правилен избор, който бе ознаменуван и увенчан с успех. Той повярва думата казана от Исус, не като подхвърлена нереалистична човешка дума, а като призив от Бог. Петър каза; „Понеже ти казваш ще го направя.” Дали ти днес се съгласяваш с думите, които казва Исус и по Неговата воля отиваш към дълбокото и вярното Божие слово, за да имаш и ти богат улов. Отчаян или вярващ? Слаб или силен? Страхлив или смел? Богат улов или беден? Благословен или проклет? Здрав или болен? Всичко това ще разбереш, когато напълно Му се покориш и повярваш словото Му. Амин! Словото казва; „Уловиха твърде много риба” Бог е Бог на изобилие и щедрост. 

1 Коринтяни 15:58. „Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен.”

С много обич пастор Васил Петров