НАЧАЛО
ЗA НАС
МАНДАТ
КАКВО ВЯРВАМЕ
JU - CHURCH ББЦ - ЕЛ ВЕТИЛ
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
СЪБИТИЯ
ПРЕМАХНЕТЕ РЕКЛАМИТЕ
ВИДЕНИЕ
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
УЕБ РАДИО
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
МОЯТА ИЗПОВЕД
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ГЛАЕДАЙТЕ ЗАПИСИ ОТ СЛУЖБИТЕ
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
ВИДЕО КАНАЛ
АУДИО ПРОПОВЕДИ
ЖИВИЯТ ХЛЯБ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
СВРЪХЕСТВЕСТВЕНОТО
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ

7 Февруари 2018 г. Послание от пастора

Vasil Petrov Ministries

7 Февруари 2018

Псалми 131:1;3 „Давидова песен на възкачванията. Господи, сърцето ми не се гордее, Нито се надигат очите ми, Нито се занимавам с неща големи и твърде високи за мене. Наистина аз укротих и успокоих душата си; Като отбито дете при майка си, Така душата ми е при мене като отбито дете. Израилю, надей се на Господа От сега и до века.”

Каква е рецептата за утехата и мира на Господа в живота ни? Няколко думи, които, върху които трябва да се работи неуморно в живота ни, за да имаме добър успех. На първо място сърцето ми не се гордее. Към какво води гордостта? Тя води до провал, падение и погибел. Притчи 16:18 „Гордостта предшествува погибелта, И високоумието - падането.” 

Друг стих в Притчи ни казва; 13:10 „От гордостта произхожда само препиране, А мъдростта е с ония, които приемат съвети.”

Ако слушаме поука от словото скоро светлината ни ще изгрее, и ще прославим, Бог в смирението на душата си, Второто важно нещо е очите ни да бъдат издигнати, но само, за да хвалят Господа. Всяко друго надигане на очи се смята за надменно поведение, което показва ясно и отразява нашата слабост и безсилие, Римляни 11:8. Както е писано: "Бог им даде дух на безчувствие, очи - да не виждат и уши - да не чуват". 

Трето не маловажно нещо е да не се занимаваме с неща, които са твърде големи за самите нас. Да, Бог е Бог на чудеса, но захванеш ли се сам за велики, големи дела то скоро скръб и тегота ще съпътстват живота ти. Умората и разочарованието ще са близо до теб, защото не си уповавал на Господа, но си изтощил себе си с безкрайната си амбиция да се доказваш. Бог иска да очисти живота ти от мъртви, безплодни, безполезни неща, които не допринасят с нищо в живота ти. Евреи 9:14. „ То колко повече кръвта на Христа, Който чрез вечния Дух принесе Себе Си без недостатък на Бога, ще очисти съвестта ви от мъртвите дела, за да служите на живия Бог!” 

Ето така, душата ти ще има мир и ще бъде, като отбито дете при майка си. Упованието и надеждата ни трябва да е в Бог, и Той ще ни даде да се наслаждаваме в Неговият мир. Псалми 42:5. „Защо си отпаднала душе моя? И защо се смущаваш дълбоко в мене? Надявай се на Бога; защото аз още ще Го славословя За помощта от лицето Му.”

С много обич пастор Васил Петров