НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





17Януари 2018, послание на пастора

Vasil Petrov International Ministries

17 Януари 2018 г.

Матей 9:1;8 “Тогава Той влезе в една ладия, премина и дойде в Своя Си град. И, ето, донесоха при Него един паралитик, сложен на постелка; и Исус като видя вярата им, рече на паралитика: Дерзай, синко; прощават ти се греховете. И, ето, някои от книжниците си казаха: Този богохулствува. А Исус, като узна помислите им, рече: Защо мислите зло в сърцата си? Защото кое е по-лесно, да река: Прощават ти се греховете, или да река: Стани и ходи? Но, за да познаете, че Човешкият Син има власт на земята да прощава греховете (тогава каза на паралитика): Стани, вдигни си постелката и иди у дома си. И той стана и отиде у дома си. А множествата, като видяха това, страх ги обзе и прославиха Бога, Който бе дал такава власт на човеците.”

  Това е една от случките, в които Исус започва служението си нестандартно. Историята ни казва, че сложиха пред него човек, които не можеше да ходи, с надеждата и вярата, Той да го изцели. Вече беше се разчуло за неговите свръхестествени дарби така, че хората търсеха Исус, всеки според своята нужда и Го молеха да им помогне. Нека да кажа нещо, което е факт и въпреки това от незнанието си много хора искат нещата да се случват точно по обратния ред. Трябва да отбележим това, че всички живеем в плът на тази земя и това е причината на първо място да виждаме да искаме и да се молим на първо място за плътските си нужди и недостатъци. Докато сме на тази земя ние ще имаме винаги нужди било то на снабдяване, изцеление и всичко свързано с материализма и нашето тяло. Днес все по–малко хора знаят и се молят по–правилния начин навеждайки това, което се случва например в духовния свят. Какво имам в предвид. Очистването на нашето вътрешно естество, което често библията нарича духовно сърце от греховете ни е от жизненоважно значение, а понякога това се слага на заден план. В посланието на Яков се казва; „И тъй, изповядайте един на друг греховете си, и молете се един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния.” Яков 5:16 Искам да ми кажете какво точно чухте, когато прочетохте този стих? Аз лично срещнах две неща, които изостриха моето внимание. Първо важно нещо е да изповядвам греховете си и второ важно нещо да се моля за другите, за да оздравеят. Някой сигурно ще каже аз видях три неща, освен всичко, което каза ще прибавя и голяма сила има молитвата на праведния. Да, разбирам тази духовност и не я оспорвам, но ние не търсим винаги правилния отговор, а по – скоро значението на думите в нашия живот. Нека кажа това, че ние търсим Исус често поради нашите нужди. Тук те са прошка и изцеление, това е, което можем да имаме, ако извършим действията, които са посочени, а имено молитва и изповед на греховете ни. Защо ви питам това? За да можете да обърнете внимание на първата реакция, която ще имате и вие, а тя може да бъде променена посредством трениране чувствата и емоциите си. Знаем, че греховете са в духовната сфера и затова няма проблем, но когато става въпрос за изцеление ние винаги си мислим на първо място за плътското такова. В нашият ум и фантазия изплуват видимите неща, а това не е грях, а просто недостатък, с който трябва да се справим. Не е ли ясно, че когато тук се говори за прошка и изцеление на първо място се има в предвид духовния човек. Всичко, което се случва с човек става от вътре навън. Първо изцелява вътрешния човек и след това проявленията стават и в нашата плът. Ще попита някой дали това е принцип при Бог и дали това трябва да се случва всеки път? Ще кажа веднага не, но това е начин по – който виждам често Исус да процедира. Вижте какво направи Исус, когато донесоха пред Него паралитика.

  Исус видя, че приятелите му имаха вяра и му каза прощават ти се греховете. Нали всички очакват да чуят думите стани и ходи. Исус имаше власт да каже това и всички щяха да бъдат щастливи. Нека да кажем това, че Той виждаше духовния проблем по – голям от колкото физическия. Ние съжаляваме хората, когато не могат да се придвижват и са в неравностойно положение, но дали съжаляваме хората по – същия този начин, когато виждаме, че те ходят в греховете си, което е по–лошо за тях, защото така те ще загубят живота си. Виждал съм много здрави физически хора, които са духовни инвалиди и хора, които са в неравностойно положение, но здрави духовно. Какво проповядваме днес и каква вест достига до ушите на незнаещите и неразбиращите духовния свят. Какво им казваме? Елате при Бог, Той може да ви помогне за всичко или по -важното за тях, Той ще прости грехът ви и ще ви направи истински свободни. И двете неща са много важни, но по – важното е да бъдат хората освободени на първо място от греха. Това е, което Исус каза; „Прощават ти се греховете.” Исус освободи лежащия на постелката човек от греховете му и Той беше спасен. Слава на Исус. Знаете ли обаче, че никой не се зарадва много на това. Дори някой от книжниците взеха да мърморят под носа си. Те пак имаха мнение. Те самите не правеха нищо, но винаги имаха мнение. Днес това е доста често срещано явление. Книжници и фарисей да искаш! Исус ги предупреди, че мислят зло в сърцата си, понеже неразбират и не виждат нищо в духовния свят. Винаги съм се питал защо има толкова много християни които са зли в сърцата си. И после разсъждавам и си казвам. Може би, защото са още малки във вярата и когато пораснат това ще се оправи. Да, но минават години и този човек не само не се оправя, ами става все по-зле. Тогава си казвам; може би той не е християнин. Но и това не е истина, защото пък той се моли чете слово и ходи на църква. Много объркващо нали? Ето къде е отговорът, които решава всичко. Невиждащи нищо в духовния свят, хора ще бъдат винаги пречка за евангелието. Това са плътски християни, които ще тълкуват писанията и ще гледат на обстоятелствата, но не и на важните неща, на които гледа сам Христос. Исус каза, че по–лесно е да каже заповед стани и ходи и паралитика ще бъде изцелен и Той демонстрира това, но не и преди да свърши по – важната част, а имено душата на този човек да бъде освободена от грях и от всяка неправда. „Знаем, че всеки роден от Бога не съгрешава; но оня, който се е родил от Бога, пази себе си, и лукавият не се докосва до него.” 1 Йоан 5:18

Гледайте първо на духовното във всяка ситуация и никога няма да сбъркате, понеже всички вие сте духовни хора нали?

Бог да ви благослови изобилно братя и сестри!

С много обич пастор Васил Петров