НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





21 Ноември 2017 г. Нека Исус бъде в центъра на твоя живот!

Нека Исус бъде в центъра на твоя живот!

Исус винаги е бил, ще и ще бъде в центъра на живота. Това е неоспорим библейски факт. Много хора днес си мислят, че те са в центъра на всичко в този свят и забравят или не искат да познаят Бог, нито да го прославят, като такъв. В словото дори не се говори за Бог, а за името на Исус и че всяко коляно ще се преклони пред Него. Амин!

„Бог, Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете, Който, бидейки сияние на Неговата слава, и отпечатък на Неговото същество, и държейки всичко чрез Своето могъщо слово, след като извърши [чрез Себе Си] очищение на греховете, седна отдясно на Величието на високо, и стана толкова по-горен от ангелите, колкото името, което е наследил, е по-горно от тяхното.” Евреи 1:1-4

В трети стих се казва, че Исус държи всичко чрез Своето могъщо слово и Той е винаги в центъра на събитията. Слава на Исус.

Нека си припомним някой библейски моменти. В евангелието на Матей четем: „Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.” Матей 18:20 Това значи, че винаги, кажи с мен; „ВИНАГИ“, Исус ще бъде винаги в центъра на събраните в Негово име. Не е ли това чудесно да знаеш, че винаги, когато се събираш с хора да отдадеш слава на името на Исус, Той ще бъде в центъра на събитието. Още нещо в Матей 27:38 се казва: „Тогава бидоха разпнати с Него двама разбойници, един отдясно, и един отляво”, Когато разпънаха Исус на кръста, Бог Отец се погрижи Той отново да бъде в центъра на събитието, точно помежду двамата разбойници. Не търся в това символика, но казвам това, че в Него всичко се събира и държи. Много хора, си мислят, че са загубили Исус, че Той стои далеч от тях, че никога няма да Го намерят отново и никога няма Той да чуе тяхната молитвата. На такива хора, днес искам да кажа едно: Исус Христос винаги ще бъде в центъра на вашият живот, а вие трябва да се приближите към Него, защото Божието царство на сила все взема и тези, които се насилят го грабват.

Нека ви дам още един стих, в който Исус след като възкръсна от мъртвите се яви на своите ученици, които бяха събрани в Ерусалим: „И когато говореха за това, сам Исус застана посред тях и каза им: Мир вам!” Лука 24:36

Къде застана Исус? Разбира се за тези, които все още не разбират това, Той винаги ще е в центъра на събитието, събранието, църквата. Алелуя!

Точно когато се чудиш къде е Исус и какво става точно, когато света се разпада и неговата ценностна система се руши, точно тогава, когато изглежда, че световния мир е на ръба да се разпадне, тогава, когато всичко изглежда безнадеждно, тъмнина и разруха навсякъде, тогава, когато греха, покрие с тъмнина света, винаги ще намериш Исус в центъра на живота. Ще чуеш думите Му: „Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.” Матей 11:28.

Когато Йоан беше на остров Патмос видя Откровение за това, че никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа. Тогава скръб и сълзи дойдоха в очите му и се казва: „И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа. Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата." Откровение на Йоан 5:3-5

Когато Йоан беше в скръб за това, че никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа, тогава той се обърна и видя отново в центъра на събитията Исус, Който разгъна книгата и разпечата нейните седем печата. Слава да бъде на името Му.

„Не бой се, малко стадо, защото Отец ви благоволи да ви даде царството.” Лука 12:32

Помни това; Исус винаги ще бъде в центъра на събитията в живота ти.

Благословен ден църква!

С много обич пастор Васил Петров