НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





ИЗРАЕЛ – Християните в Йерусалим трябва „да си тръгнат или да рискуват живота си”

Moлете се за нашите братя и сестри в Йерусалим, които са все по-обезпокоени от заплахите на ислямистите към тяхната общност.

Неотдавна в Източен Йерусалим бяха разпространени брошури, предупреждаващи християните да напуснат града преди края на Рамадан (18 юли), или в противен случай рискуват да бъдат убити. Брошурите са приписвани на група, която се нарича „Ислямска държава в Палестина”. Мюсюлманските и християнските духовни водачи побързаха да осъдят брошурите, но според сведенията християните в Йерусалим са разтревожени и са поискали молитвена подкрепа. Наскоро в Стария град на Йерусалим имаше редица инциденти, насочени към християните. Освен това има информация, че на фона на страховете, че местните мюсюлмани ще се радикализират, натискът над палестинските християни расте (съобщение от 18.06). Молете се Бог да е с народа Си в Йерусалим и те да познаят Неговия мир, водителство и закрила.

Новини: Благодарете на Бог за това, че затворникът Хомаюн от Иран е освободен от затвора предсрочно. Той бе арестуван по време на акция срещу домашна църква в Шираз през 2012 г. (съобщение от 02.02) и беше един от четиримата християни, които получиха присъда 44-месеца лишаване от свобода, която трябваше да изтече през октомври. По-рано другите трима също са били освободени. Продължавайте да се молите за презвитерите от Южен Судан, Ят Майкъл и Питър Рийт (съобщение от 25.06). На заседанието в четвъртък съдията постанови процесът им да продължи и двамата християни да бъдат съдени по всички обвинения, за две от които наказанието е смъртна присъда или доживотен затвор. Следващото заседание е насрочено за 14 юли.