НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер - 5 Декември, 2016

БОЖИЯТА ГАРАНЦИЯ


„Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с тебе, където и да идеш.”
- Исус Навиев 1:9
 

Забележете акцента, който Бог поставя върху Себе Си. Исус Навиев трябваше да държи очите си върху Бог и Неговата заповед. Той не биваше да се заплита в други неща, които биха могли да го уплашат; трябваше да остане фокусиран върху целта си. Ако се бе подчинил на Бога, Той не само би му помогнал, но Исус би имал също привилегията да ръководи множества от хора в по-добър живот.

За всеки случай, той се нуждаеше от едно последно насърчение, което Бог Самия повтаря съществено като казва, че Той ще бъде с Исус Навиев. Вярвам, че Неговия разговор с Исус е доказателство, че за него би имало причини в естественото да се страхува, да се уплаши и да иска да се върне. Когато ние предприемаме стъпки на вяра, за да постигнем напредък в живота, няма гаранция, че няма да изпитаме опозиция. Имаме обаче Божията гаранция, че Той винаги ще бъде с нас и че наистина е всичко, от което се нуждаем. Ние не трябва да знаем, какво Бог ще направи, как ще го направи или кога ще го направи. Трябва единствено да знаем, че Той е с нас.

Молитва: Господи, от всичките благословения на живота, най-великото, за което Те моля, е това да бъдеш с мен, както беше с Исус Навиев. Мога да се справя без много неща, но не и без Теб. Амин.

Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров
www.vasilpetrov.org