НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер - 2 Декември, 2016

ОБЪРКАНО СЪЗНАНИЕ



Но ако на някого от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро, без да укорява, и ще му бъде дадена.
Но да проси с вяра, без да се съмнява ни най-малко; защото който се съмнява, прилича на морски вълни, които се тласкат и блъскат от ветровете.
Такъв човек да не мисли, че ще получи нещо от Господа,
понеже е колеблив, непостоянен във всичките си пътища.
Яков 1:5-8

Моятa приятелка Eвa беше призована за съдебен заседател в процес за грабеж.
В продължение на два дни, дванайсет граждани слушаха прокурора, как представяше доказателства, които сочат, че обвиняемият е разбил дом и е откраднал много вещи.
Ева беше готова да го осъди.
На третия ден, защитата представи другата страна на картината. Колкото повече Ева слушаше, толкова по объркана ставаше. Това което изглеждаше много очевидно в началото на процеса, сега изглежда много неясно и противоречиво.
Въпреки, че журито осъди човека, Eвa ми каза,че с мъка е взела правилното решение. Всички адвокати, които говореха, изглеждаха много убедително сами по себе си.

Много християни живеят по същия начин, ден за ден. Те са се превърнали в това, което Джеймс нарича ”двулични християни” . Те са сигурни в едно нещо, докато нещо друго не се случи, и след това преминават на противоположното мнение.

В раздвоеното им мислене, имат първо едно мнение, но после го променят на друго.
Те са сигурни, че знаят какво да правят, и след това си променят решението отново. В момента се чувстват сигурни, че са взели правилното решение и планират да се придържат към него , но след известно време започват да се чудят дали то е правилно. Непрекъснато се съмняват и поставят под въпроси своите мотиви.

Този вид поведение не е същото кагато си с отворено и чисто съзнание. Да бъдем с отворено съзнание означава, че ние сме готови да чуем всички страни на един въпрос-както съдебните заседатели, които трябва да преминат своя пробен период. Но в крайна сметка ние трябва да сортирате и преценим чрез доказателствата и обстоятелствата в живота ни и да кажем: "Това е, което ще направя."

Това звучи добре, но твърде много хора имат проблеми с това да бъдат решителни.
"Какво става, ако направя грешка?" Питат те. "Ами, ако избера погрешно нещо?" Това са легитимните въпроси които разискваха, но те са предназначени да парализират Божиите хора и да им попречат да действат. Твърде често това са инструменти, които сатана използва, за да отвлече вниманието и да предотврати от християните да предприемат действия. 
Аз съм експерт по този въпрос в продължение на много години бях с раздвоено мислене човек, както Джеймс пише. Не исках да съм в такова състояние. Отне ми толкова много енергия, за да преосмисля едни и същи проблеми,но бях толкова уплашен да не направя грешка, че не знаех как да взема правилните решения. Отне ми много време преди да осъзная, че дяволът е обявил война срещу мен, и че съзнанието ми беше личното му бойно поле. В този момент на осъзнаване, аз се почувствах напълно объркан за всичко, и аз не разбирах защо.

Толкова много от Божиите хора живеят точно там, където бях тогава. Те са разумни хора. Това означава, че те имат способността да разберат и осъзнаят взаимоотношенията и причините. Те искрено се опитват да разберат всички последици от дадена ситуация и след това намират най-разумното и логично решение, чрез способността им да разсъждават. Твърде често това е мястото, където сатана се промъква в краде от волята на Бога за тях. Бог може да говори с тях да направят определено нешо въпреки, че то не винаги може да изглежда най-разумният начин за действие. Това предоставя възможност на дявола да ги накара да поставят го под въпрос и да станат колебливи.

Например: понякога усещам, че Бог иска от мен да благославя хора, като им дарявам бижута или дрехи. 
От време на време, Бог иска от мен да подаря една нова и доста скъпа рокля, която никога не съм носила. Това няма смисъл, когато разсъждавам чрез човешката си природа, но след като отворя себе си за Святия Дух, имам уверението, че това е правилното нещо което трябва да направя.

Святия Дух е винаги на разположение, за да ви освободи от естествената логика, която ви оставя объркани. Поискайте от Онзи, Който дава мъдрост щедро, и Той ще ви освободи от вашата нерешителност и колебливост.

Молитва:
Скъпи Татко в миналото съм бил колеблив и объркан, давайки на сатана контрол над мен. Моля те, прости ми. Сега те моля изпълнен с вяра да ми дадеш необходимата мъдрост, за да преодолее всички обърквания които сатана предизвиква в мен . В името на Исус, те се моля. Амин.

Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров
www.vasilpetrov.org