НАЧАЛО
ЗA НАС
МАНДАТ
КАКВО ВЯРВАМЕ
INTERNET CHURCH
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ГЛАЕДАЙТЕ ЗАПИСИ ОТ СЛУЖБИТЕ
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
ВИДЕО КАНАЛ
АУДИО ПРОПОВЕДИ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ

Президентски избори

Притчи 29:2. Когато праведните са на власт, людете се радват; Но когато нечестивият началствува, людете въздишат.

Нагледах се и се наслушах на коментари отразяващи различни мнения и впечатления от избора ни за президент. Както се казва 50 на 50 нищо ново както винаги. Едно нещо не можах да разбера само; За какво гласувахме? За личност или за победа на една или друга партия. Май второто е по - вярно и ако е така дупе да ни е яко. Прочетох много пожелания като това; "честит ви президент" .... не разбирам ... това не е поредния рожден ден или поздравителна картичка за Нова година, това означава отговорност и бъдещо управление особено на военната ни структура.

Кое да ни е честито също не разбрах, като нито един от нас не познава добре тази или онази личност. Гласувахте по съвест за партия гласувахте вот на не доверие или това ви каза духът някой дори дръзнаха да кажат и това.

Мъдростта на притчи не казва, Алелуя на новото правителство, кабинет или който и да било цар или президент. Мъдрият цар Соломон цитирам него, защото нарочно не искам да цитирам други съмнителни автори, казва че ако народът направи правилен избор ще се радва и ако постави нечестиви хора на власт ще въздиша тежко. Значи всичко зависи от нашият избор хора. Сега ми кажете смело какво знаете за новият мандат на новия президент? Наистина ли вярвате в неговата искреност и усмивка. Какво очаквате от правителствена линия издигнала една или друга личност, която избиваше и затваряше по затворите божите мъже и жени, пастори в режима на комунизма. Да се радваме ли или ще пъшкаме!

Не казвам, че ако изборът беше натежал на другата страна щяхме да сме много по щастливи, но само искам да събудя вашето самосъзнание и размисъл към ония библейски ценности който вече не съществуват в 21 век.

Кога един народ би бил наистина щастлив? Само тогава, когато се смени наистина статуквото на ръководната власт изцяло с хора, които наистина са разпознати от народа като праведни мъже и жени достойни, образовани и доказани, талантливи, отговорни всеотдайни. Правителство което има страх от Бог и доказани библейски християнски ценности в живота.

Е, честито ама все още не знам какво ... ние така сме свикнали овца или коза, честито важното е всички да сме живи и здрави, а наздраве ....

Нека като християни да не се заблуждаваме от евтини лозунги, и епитети, но да се молим усърдно за влас имащите за да поминем тих и спокоен живот.

1 Тимотей 2:1-4 И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината.

Пастор Васил Петров