НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравей църква, 2 Ноември 2016

"Много води не могат угаси любовта, Нито реките могат я потопи; Ако би дал някой целия имот на дома си за любовта, Съвсем биха го презряли." Песен на песните 8:7 
Трудно е да си представиш буйна река, която да не може да потопи една лодка например. Навярно сте гледали тези спортни лодки в планинските бързеи как стремглаво превземат всяка опасност и препядствие по пътя си , като се има в предвид, че те са специално подготвени и екипите в тях са добре обучени за това. Гледал съм с интерес как сръчно и с голям финес те прескачат камъни и всяка трудност излязла на пътя им, но въпреки всички усилия които полагат в повечето случай пак се обръщат в буйните води на реката. Колко много труд се полага да се задържиш над водата, а въпреки това провал. В Песен на песните се казва , че буйните води не могат да потопят любовтта и тя е неугасима и аз искрено вярвам, че това е така. 
Важен и основен фондамент за растежа на една църква е любовтта. Словото ни казва, че сам Бог е любов. Амин!
Колко от вас се съгласиха с този неуспорим факт? Как тази основа издържа напъните, препядствията и бурите на времето? 
Ние като тяло Христово се събираме и се вграждаме да живеем в духовен дом. Апостол Павел казва, че в един дом съдовете са различни. Едни са направени за почитна употреба, други за непочитна. Разбира се , че той често и по различен начин говореше за любовтта и приемствеността, която трябва да има между юдеи и повярвалите езичници, но със същата тази сила това слово служи и продължава да служи днес на ма нас в църквата. Колко трудно е да събереш в един дом толкова различни по себе си народности и култури а камо ли личности, характери, различни индивидуалности. Колко трудно е да ги накараш да се приемат, понасят, търпят и обичат когато те са заедно. Именно за това той казва в посланието си към църквата в Рим;
"Или грънчарят няма власт над глината, с част от същата буца да направи съд за почит, а с друга част - съд за непочтена <употреба>?" Римляни 9:21
Грънчарят е Бог, което значи любов а глината сме всички ние, Амин! Чуйте пак "глината ", защото тя представлява нашата плът без значение каква е тя. Тук не се говори за пол, раса, цвят а единствено за стаф. Та ние всички сме направени от една стаф, и не трябва да има значение в църквата, кой какъв и от къде е . Това мисля че е първото важно ниво на Божията любов на приемственост. Тази любов обаче трябва да става и все по - гореща за да има добра спойка и връзка. 
"Понеже сте очистили душите си, като сте се покорили на истината, която докарва до нелицемерно братолюбие, обичайте се един друг горещо, от сърце."1 Петрово 1:22 
Всички тези, които вече са се примирили с Бог и са се отвърнали от греховете си, като са се покорили на истината трябва да са били и очистени от всяка форма на лицемерие. Чистите по сърце казва Исус са тия, които ще срещнат Бог. Когато църквата е чиста от лицемерие това води и до истинско братолюбие или иначе казано взаимна искрена обич. Тази растяща Божия любов преминава и тече през всички нас като река която пречиства и води до едно непрекъснато напояване на Божията градина за да дава всеки един от нас добър плод за Негова слава. Тогава спойката, която тази любов прави посредством новозаветната кръв на Христос в живота ни Святия Дух ни дава тази гореща и проницателна любов без, която това тяло не може да функционира. Затова многократно от устата на апостолите ще чувате призива обичайте се един друг така, както сам Бог ви възлюби и даде своя единороден Син за да не погине нито един, който вярва в Нег, но да има вечен живот. Алелуя! 
Съвета за растеж в любовтта на всички даден от апостол Павел е, че нашата почит и обич един към друг като съдове на Неговата благодат е да се обичаме и приемаме един друг, като сродници. Хора родени от един баща представляващи един дом. 
"В братолюбието <си> обичайте се един друг, като сродници; изпреваряйте да си отдавате един на друг почит."
Римляни 12:10
Аз лично вярвам, че никой и нищо не може да отнеме любовтта от сърцето ни защото тя е запечатана там от Святия Дух и всеки, който с постоянство и грижа за общото благоденствие на всички се вгражда в духовен дом църквата, става подпорка и подкрепа на истината която е в Исус Христос. Амин! 
"А надеждата не посрамява, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения нам Свети Дух "Римляни 5:5 
Днес повече от всякога в този размирен свят на несигурност ние можем и имаме превилегията да живеем в един дом, дом на любов. 
Пастор Васил Петров