НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





От Джойс Майер – 23 Септември, 2016

ИЗПЪЛНЯВАЙКИ СЛОВОТО


 

„Бивайте и изпълнители на словото [покорете се на посланието], а не само слушатели, да лъжете себе си [в заблуда от разсъждения, която противоречи на Истината].“

– Яков 1:22

 

Като християнка, в продължение на дълго време не разбирах, че вярващите можеха да знаят, какво Бог иска от тях да направят и след това съзнателно да кажат „не“. Не говоря за тези, които обръщат гръб на Исус и не искат да имат нищо общо с Неговото спасение. Говоря за тези, които привидно не се подчиняват на малки неща и не изглеждат притеснени, вършейки това.

 

В стихове 23 и 24, Яков продължава казвайки, че ако само слушаме Словото, но не Му се покоряваме, това е като да гледаме нашето отражение в огледало и след това да си отидем и да забравим, какво видяхме. Но изпълнител на Словото – той казва, че е като един „ който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си.“ (Яков 1:25)

 

Всеки път, когато християните се изправят пред Божието Слово и То ги призовава към действие, но те отказват да се покорят, често причината е тяхната собствена човешка логика. Те заблуждават себе си вярвайки в нещо друго, но не и в истината. Сякаш си мислят, че са по-умни от Бог.

 

Срещала съм хора, които изглежда си мислят, че Бог винаги иска  да се чувстват добре и ако нещо се случи и то ги накара да се чувстват зле те не вярват, че то е Божията воля за тях. Или отхвърлят това, което са прочели в Библията казвайки, „ В това няма смисъл.“ Една жена се позоваваше на инструкцията на Павел „ Непрестанно се молете“ ( 1 Солунци 5:17) и каза, че този стих идвал всеки път, когато се молела.

 

Попитах я, „Какво мислиш, че означава това?

 

„О-о мисля, че означава, че ден след ден ние трябва да се молим, когато изпитваме нужда от нещо или когато искаме нещо“, Отговори тя.

 

Нейните думи ме шокираха. „А какво ще кажеш за общението ни с Бог? Не е ли това добра причина? Или може би Бог иска от теб да прекараш време четейки Неговото Слово, молейки се за това, което четеш.“ Попитах я аз.

 

„Имам прекалено много неща за вършене. Това звучи добре за хора, които обичат да седнат, четат и да се молят с часове всеки ден, но това на мен не ми допада.“ Отговори тя.

 

В нашия кратък разговор научих, че нейните решения относно това да се покорява на Божието слово зависят от това дали те съвпадат или не с нейния начин на живот. Когато чете неща в Библията, които не съвпадат с начина, по който живее, тя си ги обяснява по такъв начин, че убеждава себе си, че Бог не очаква от нея да направи това.

 

За контраст си спомням за една много достойна жена, която беше част от традиционна църква през по-голямата част от нейния живот. Тя често говори за шума и объркването в харизматичните църкви (въпреки, че не е била част от тях). Тогава тя посети една от техните служби, където бях говорител аз и беше преобразена. „ Не можех да повярвам, че Бог би поискал от мен нещо като това да пляскам с ръце или да пея шумно или дори да викам. Но когато видях радостта върху лицата на хората от събранието и чух да цитирате Библейските стихове, които ни призоваваха да пляскаме с ръце и да извикаме към Бог, какво друго можеше да направя? Това беше Бог, който ми говореше.“

 

Тя имаше правилното отношение. Не се опита да определи причината или да се пита защо Бог й е заповядал да предприеме такъв вид действие. Тя повярва на Неговото Слово и просто се покори.

 

Когато Библията ни казва да се покорим на Бог това означава, че не е просто предложение. Неговото Слово не ни пита, „Искате ли да се покорите?“ Бог ни заповядва да предприемем действие като бъдем изпълнители на Словото Му и когато ние сме покорни, Той обещава, че ще сме благословени.

 

Молитва: Небесен Татко, благодаря Ти за инструкциите, които се намират в Твоето Слово. Може невинаги да ми харесва това, което чета и понякога да е трудно да Те следвам, без да се колебая, но знам, че е за мое добро. Моля Те, помогни ми винаги да бъда покорен и да довеждам слава и чест за Теб. Амин

 

Превод: Семейство Ганчеви

Служение Васил Петров

www.vasilpetrov.org