НАЧАЛО
БХТВ
КАКВО ВЯРВАМ
ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
КОНФЕРЕНЦИИ - ИНТЕРНЕТ ЦЪРКВА
ГОСПОДНА ВЕЧЕРЯ
ПОСЛАНИЯ ОТ ПАСТОРА
ПОСЛАНИЯ НА ДЖОИС МАЙЕР
ПОСЛАНИЯ НА КЕНЕТ КОПЛАНД
УЕБ РАДИО
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ВИДЕО КАНАЛ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ





Здравейте църква, 7 Юли 2016 г.


Като чу, че бил Господ …

„Тогава оня ученик, когото обичаше Исус, казва на Петра: Господ е. А Симон Петър, като чу, че бил Господ, препаса си връхната дреха (защото беше гол) и се хвърли в езерото.” Йоан 21:7

Добре позната библейска история, но нека насоча вниманието ви за малко към нещо, което рядко се обръща внимание днес.

Казано накратко, учениците бяха в ладията да ловят риба по желание и решение на апостол Петър, когато отново на брега им се яви Исус след като беше възкресен от мъртвите. Те не го познаха веднага, а Исус ги попита дали имат нещо за ядене, на което те дадоха отрицателен отговор, понеже не бяха хванали абсолютно нищо в мрежите си. Тогава Исус им каза да хвърлят мрежата отдясно на ладията и ще намерят. В този момент един от учениците, казва на Петра: „Господ е … „ А Симон Петър, като чу, че бил Господ …. Нека ви го повторя пак: Като чу, че бил Господ ….

Какво страхопочитание към възкресения Исус, какъв респект само! Петър като, чу, че бил Господ препаса си връхната дреха, защото беше гол. Да докато ловеше риба и се мокреше във водата Петър беше гол и този факт е отразен, но като чу за Господ веднага се облече и от нетърпение да го види се хвърли в морето. Признайте, че никой не се облича, за да се хвърли в морето, а по-скоро се съблича; Нали? За това говорих тези дни и видях в много „вярващи” неразбиране и пренебрегване на някой прости неща, а именно липсата на респект към това, че са кръстени във вода и са родени от Божия Свят Дух. Словото ни казва, че ние сме храм на Святия Дух и трябва да се държим с респект към Бог в определени ситуации.

Показност на нашето голо тяло би било едно несъответствие с изповедта на нашето сърце, вяра и убеждения.

 „А всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамва главата си, защото това е едно и също, като да е с бръсната глава.” 1 Коринтяни 11:5

Разбира се, че няма да засягам темата с покривалото, но ще ви покажа несъответствието между думите пророкувам (говоря, изповядвам божието слово) и (гологлав, голо).

Не бива и не можеш да пророкуваш и да показваш публично вярата си в Христос и да нямаш респекта да си облечен пред Него или някой от вас все още вярват, че Исус е с вас само докато сте на църква неделя сутрин. Ха, ха, ха! Човешка заблуда е това.

В посланието си към Тит апостол Павел съветва … Вярвате ли все още, че е добре някой апостол, пророк, пастор, учител или евангелизатор да ви съветва? Ако е така, добре е все още имате шанс! И така Павел съветва като казва; „Във всичко показвай себе си пример на добри дела; в поучението си показвай искреност, сериозност, здраво и неукорно говорене, за да се засрами противникът, като няма какво лошо да каже за нас.” Тит 2:7-8

Понеже някакви хора казват, че сме крайни в убежденията си, други се чувстват ощетени като нападат с поредните думи, че някой ги съди, а трети направо критикуват всичко, което не им изнася ето какво казва апостол Павел; „Във всичко показвай себе си пример: Кажете ми тогава какво е добър пример? Ще ви оставя сами да размисляте в сърцето си и Бог ще ви даде да го видите, когато се помолите с цяло сърце и търсите наистина Неговата воля.

И така по скоро искам да заключа тая тема и да кажа на всички; Печете се голи колкото искате, направете добър тен, подбирайте местата за летуване и знайте едно, че стане ли дума за Исус и за показност било то на плажа или да се показвате във фейса просто хвърлете една дреха отгоре така както направи и апостол Петър щом чу, че Господ е …!

Благословен ден на всички!

Пастор Васил Петров