НАЧАЛО
ЗA НАС
МАНДАТ
КАКВО ВЯРВАМЕ
INTERNET CHURCH
БИБЛЕЙСКО УЧИЛИЩЕ ДПО
ГЛАЕДАЙТЕ ЗАПИСИ ОТ СЛУЖБИТЕ
В СВЕТА НА ЧУДЕСАТА
ВИДЕО КАНАЛ
АУДИО ПРОПОВЕДИ
КАК ДА ПРИЕМА ИСУС
КРЪЩЕНИЯ ВЪВ ВОДА
КРЪЩЕНИЕ В СВЯТИЯ ДУХ
СЛУЖЕНИЕ НА БОЛНИ
СЛУЖЕНИЕ В НАЦИИТЕ
БЪЛГАРИЯ
ИЗРАЕЛ
АФРИКА - УГАНДА
АНГЛИЯ
ФРАНЦИЯ
ДАНИЯ
MAKEДОНИЯ
ЩВЕЙЦАРИЯ
ИТАЛИЯ
ГЕРМАНИЯ
ИСПАНИЯ
КОНФЕРЕНЦИИ
БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ
СЪБИТИЯ
НОВИНИ
ГАЛЕРИЯ
ДАРЕНИЯ
АДРЕС ЗА КОНТАКТИ
СЛУЖБИ

Мисия Уганда


Служение Васил Петров заедно с екип от служението на пастор Константин Кайшаров заедно в Африка – Уганда. Октомври 2013.


Ние сме неправителствена християнска организация, която включва усилието на църкви и служения от България и Македония желаещи да помагат на бедстващите райони от източна Африка – Уганда. Наша първа цел е да бъдем тази година месец Октомври 2013   в Kampala, Uganda за да се запознаем с местното население и техните неотложни нужди посредством поканата на пастор Joseph Senoga. Пасторът има желание да подготви вечерни служби с месното население, на което ще присъстват хиляди хора от бедните части на страната. Ние ще служим на тези платформи с Божието слово Библията, за да доведем хората до познаване спасителната вяра, която е в Христос. Професионалния хор и талант на пастор Константин Кайшаров ще повдигне духът на всички обезкуражени бедни и страдащи хора. Вярваме, че всички те ще заживеят нов живот, когато познаят реално Исус, Който ще им даде бъдеще и надежда.

Еремия 29:11. „Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.”

 Ежедневни занимания с деца от неделното училище на пастор Joseph Senoga, служби с пастори и учители както и професионален медицински преглед с лекари от Македония ще е само добро начало като помощ, от която отчаяно се нуждаят тези хора. Главна цел на първата ни мисия е да се запознаем добре с начина по–който в бъдеще ще може да бъде по–адекватна и целенасочена в действията си. Искаме сърдечно да помогнем на всички тези хора да променят начина си на живот посредством словото на Бог, което е истинският пътеводител към това. Ще дам малко предусловие от запознанството ни с пастор Joseph Senoga и личната му покана към нас.       


На 11 август 2011 г. ние започнахме кореспонденция с пастор Joseph Senoga Richard, който ме покани многократно да отидем в земите на Източна Африка – Уганда, за да помогнем на първо място с разпространението на Божието слово, изцеление и освобождение на хората от духовни, душевни и физически болести.

Joseph Senoga;  Well I am pastor as well as an evangelist holding open air crusades conferences church planting and work with orphans and vulnerable kids who are starving without help and support they need food school supplies, clothing and medical care; www.restorationworship.org 

Joseph Senoga: Аз съм пастор, както и евангелист, държа открито евангелизационни походи, правя църковни конференции и работя със сираци и уязвими деца, които умират от глад, без помощ и подкрепа, който се нуждаят от храни, училище, дрехи и медицински грижи. Joseph Senoga; We love you can i be part of your ministry by having a branch of your ministry in Uganda Africa can it be possible for us to have a branch of your ministry in Uganda.

Joseph Senoga; We are going through a difficult time having water floods we need lots of prayers pray God to provide for us food and soil to pour down the classroom to avoid water floods.

Joseph Senoga; We kindly ask you to stand with us so that the children can be able to sit for the Exams, we are facing a very difficult time nothing is moving now, yesterday the lady who helps lost her daughter yesterday and the funeral was for today, so we are looking for food for the month of April and then the floods came so we are caught up with lots of Challenges we kindly beg you to stand with us with anything so we can get soils to pour down the floor and outside get exams and food, kindly stand with us by the grace of God, no one has stepped in to help and support for this cause help us to save the lives and future of these orphans and vulnerable children we cannot allow the children to sit in water this can cause more problems diseases like malaria because of mosquitoes, typhoid, etc and the government can't allow us to teach children in such an environment. That is why we are begging you to help us and stand with us so we need soil, food, shelter, clothes, and school materials

Joseph Senoga: Обичаме ви, мога ли да бъда част от вашето служение, имайки клон на вашето служение в Уганда, Африка, възможно ли е да имаме клон на вашето служение в Угадна?

Joseph Senoga:  Минаваме през трудни времена, имаме наводнения и ни трябват много молитви, молете се на Бог да ни снабдява с храна и нека избегнем бъдещи наводнения.

Joseph Senoga:  Молим ви очтиво да се молите за нас така че децата да могат да отидат на училище, минаваме през много трудни времена и сякаш всичко е спряло, вчера жената която помагаше изгуби дъщеря си и погребението трябваше да е днес. Никой не е дошъл да помогне, затова ни помогнете да спасим животите и бъдещето на тези сирачета и уязвими деца, не можем да позволим децата да стоят във вода, това може да причини много проблеми и болести като малариа, заради комари и т.н., правителството не ни позволява да обучаваме децата в такава среда. Затова ви умоляваме да ни помогнете и да се молите с нас, имаме нужда от подслон, дрехи, храна и училищни материали.


След многократни молитви и покани от страна на Joseph Senoga ние се свързахме с правилните партньори година по–късно. Когато се запознах с пастор Константин и неговата съпругата от Скопие – Македония, както и с цялото ръководство на тяхното служение, аз им споделих това, което стои дълбоко в сърцето ми за Африка. Без да се замисли нито една секунда пастор Константин ми каза ‘ОТИВАМЕ”, а след това и голяма част от неговият екип се включи в това начинание. Това беше тотален отговор за мен, че моментът е узрял и ние трябва да започнем подготовка за тази мисия. Планирахме да пътуваме месеците Октомври 2013 г. тъй като тогава според европейци, живеещи там метеорологичните условия за нашият престой ще е най-поносимо. Искам да отбележа, че към мисията се прикрепиха и хора от медицината, който ще бъдат важен фактор, за да помагат на десетките болни деца.

Република Уганда е държава в централната част на Източна Африка. На югоизток граничи с езерото Виктория, на изток с Кения, на север с Южен Судан, на запад с Демократична република Конго (Заир) и на югозапад с Руанда и Танзания. Това е една от най–бедните части на континента Африка. 


Уганда е страна в Източна Африка без излаз на море с около 34 милиона жители. Фокусът е върху разширяването на училищната инфраструктура, за което се разчита главно на частния сектор, и особено на църквата. Високият прираст на населението, който е повече от три процента годишно означава, че ежегодно в училище постъпват повече от един милион деца, което представлява голямо предизвикателство. Точно тук частни инициативи като хуманитарния проект на Служение Васил Петров и Константин Кайшаров са наложителни.

Вие можете да станете част от този проект и в помощ на хиляди бедстващи в Република Уганда като направите своето дарение в нашето служение. www.vasilpetrov.org

Епископ Васил Петров


Мисия Уганда

Мисия Уганда

Здравейте църква, нека Божият мир и благодат да бъдат с всички вас. Искам да ви информирам за посоката, в която вървим относно предстоящото пътуване за Африка Уганда. Това е първата съвместна мисия на Служение Васил Петров, Служение Константин Кайшаров, „Интернет Църква”. Искам да знаете, че всичко върви по план и набирането на средства показа, че наистина има хора, които вярват, живи са, има ги, не гледат само за своето, но и за чуждото, имат милостиво сърце и са последователни в действията си. Благодарим на Бог за вас и вашето сърце. Тези, които все още не са се включили, защото са нямали възможност за това, а много искат да участват ето как стоят нещата за в бъдеще. Ако говорим за пътуване слава на Бог, ние и сега имаме средствата, за да тръгнем. Това, което чакаме е ръководство и водителството на Святия Дух за точното време, а до тогава ние ще продължим да правим кампании за набиране на средства, за да можем не само да отидем, но и да служим на хората в нужда там. Затова искам да ви запозная с предстоящите конкретни действия и събития, които предстоят. Предстои ни първо пътуване до Англия, Нотингам, Лондон за периода 26 Ноември – 7 декември 2013 г. След това ще има благотворителен концерт на пастор Константин Кайшаров в Скопие заедно с тима за хваление „Молебствие” насрочен за дата 14 Декември 2013 г., на който ще присъстваме и ние с жена ми. След това ще имаме невероятно време в Габрово на датите 24,26 Декември 2013 г. в град Габрово. На 24 ще има концерт с пастор Константин Кайшаров по случай „Рождество Христово” с участието на хора от държавния театър на Скопие. На другия ден ще имаме празнична служба, на която каним всички, които са част от „Интернет църква”, за да се веселим заедно пред Господа. Това ще е едно незабравимо време заедно църква така, че ви съветвам да си вземете дни и да ангажирате това време в календарите си и ако ще Бог да се видим. Знам, че радостта на всички ни ще е пълна. Имаме нужда от това освежително време и вярвам, че Бог ще ни благослови заедно. Желанието ни на празници като този да бъдем заедно остава и затова ще направим следващата конференция на „Интернет Църква” на тази дата с гости от Македония. За хората, които искат да бъдат настанени било то по домове или хотели добре е да се запишат възможно по–рано, за да се планира това. Благодаря за вниманието и отделеното време да прочетете това.

Пастор Васил Петров